Így működik

Az elv:

Az árverés keretében partnereink különféle termékeket, szolgáltatásokat kínálnak fel árverésre. Minden termék/szolgáltatás kikiáltási árán 50-80% kedvezmény van a bolti árhoz képest.

Az árverés kezdete: 2017. november 23.

Az árverés zárása: 2017. november 29. 18:00-tól folyamatosan, termékenként eltérő időpontban.

Az árverésen részt vesz: Inform Média Lapkiadó Kft., Szuperinfó Média Kft. Az árverés lebonyolítója: Inform Média Lapkiadó Kft.

Az aukcióban szereplő termékek, szolgáltatások a fent említett kiadók által kerülnek árverésre, így az ezekkel kapcsolatos információkat az adott kiadó kezeli. A licit után értesítő e-mailt küldünk, amiben tájékoztatjuk, melyik kiadó által felajánlott termékre, szolgáltatásra érkezett licit.

Az árverés során bárki tehet árajánlatot. Ennek az a feltétele, hogy ajánlattevőként bejelentkezzen. Erre a regisztráció után küldött e-mailben található Felhasználónév és Jelszó segítségével van lehetősége. Ha az árverés végén Ön kínálta a legmagasabb árat, Öné lesz az termék, szolgáltatás.

Az árverés lebonyolítását egy aukciós szoftver támogatja. A szoftver az Ön nevében ajánlattevőként vesz részt az árverésen egészen az Ön által megadott maximális árig. Amennyiben egy vagy több termék, szolgáltatás Öné lesz, a fizetés teljesítése után egy Tanúsítványt kap, amely feljogosítja Önt arra, hogy a terméket, szolgáltatást közvetlenül a kereskedőnél, szolgáltatónál átvegye.

A hivatalos árverési szabályzat (Részvételi Szabályzat) képezi azokat a keretfeltételeket, amelyek az Ön, mint ajánlattevő érdekében az árverési eljárás egészét szabályozzák. Ezeket a szabályokat a menüben, a “Részvételi szabályzat" pontban találja meg, melynek elfogadása a regisztráció feltétele. Kérjük, amennyiben bővebben szeretne tájékozódni a termékkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban, minden esetben keresse meg a felajánlót a megadott elérhetőségén, így elkerülhető, hogy nem megfelelő termékre, szolgáltatásra licitál! Az ajánlat kötelező érvényű és visszavonhatatlan, így amennyiben öné a nyertes licit, Ön köteles átutalni a vételárat.

 

Hogyan érheti el a kiválasztott ajánlatot?

Ajánlattevőként regisztráljon a “Regisztráció" felületen. Az ajánlattételi eljárásban való részvételhez egy Ön által meghatározott Felhasználónévre, egy Jelszóra és egy érvényes e-mail címre van szükség. A regisztrációt követően egy visszaigazoló linket küldünk Önnek a megadott e-mail címére.

Ha megtörtént a visszaigazolás, a kezdőlapon az adatai segítségével bejelentkezhet. 

Amennyiben olyan ajánlatot talál, amelyre licitálni szeretne, akkor adja meg azt a felső határt, ameddig hajlandó fizetni az ajánlatért. (A licit megadása melletti részen tud összeget választani.)  Önnek nem szükségszerűen e titkos legmagasabb ajánlat árát kell megfizetnie, hogy Öné legyen a termék, szolgáltatás. Előfordulhat, hogy kevesebbet kell fizetnie. Ezért jól gondolja át a titkos legmagasabb árajánlatot, mivel a leadott ajánlatot lefelé utólag már nem módosíthatja, és nem törölheti. Csak növelheti a titkos licitmaximumot.

Közvetlenül az árverés lezárása után e-mailben információt kap arról, hogy Öné lett a termék, szolgáltatás, és milyen áron.

 

Példa az ajánlattételi eljárásra: 

Az “A“ ajánlattevő hajlandó 15 000 Ft-ot fizetni az ajánlatért, amelynek pillanatnyi licit ára 10 000 Ft. Ennek megfelelően 15 000 Ft összegben rögzíti titkos legmagasabb árajánlatát.

Az árverező 10 000 Ft kikiáltási árat kínál. “A“ ajánlattevő ajánlatával vezető helyen áll.

“B“ ajánlattevő 12 000 Ft-ot hajlandó fizetni ugyanezért az ajánlatért. Ennek megfelelően az erre az árucikkre vonatozó titkos legmagasabb árajánlatát 12 000 Ft-ban rögzíti.

Mivel “A“ ajánlattevő a 15 000 Ft-tal magasabb titkos legmagasabb árajánlatot tett, az aukciós szoftver ismét “A“ ajánlattevő számára tesz ajánlatot. A szoftver automatikusan licitál, és 12 000 Ft + licitlépcső (minimum 300 Ft - ez a termék árától függő) kínál “A“ ajánlattevő nevében. Ez az “A“ ajánlattevő által tehető legalacsonyabb árajánlat ahhoz, hogy ezen árucikk esetében a legmagasabb aktuális árajánlatot tartsa.

“C“ ajánlattevő nagyon jónak találja az ajánlatot, és úgy dönt, hogy 17 000 Ft-ig licitál. Ezt az értéket adja meg titkos legmagasabb árajánlatának. Mivel “C“ ajánlattevő tartja a legmagasabb titkos árajánlatot, az aukciós szoftver “C“ ajánlattevő nevében 15 000 Ft+licitlépcső (300 Ft) ajánlatot tesz. Ez a licitlépcsővel több, és ezzel felüllicitálja “A“ ajánlattevő 15 000 Ft-os legmagasabb árajánlatát. Immár “C“ ajánlattevő tartja a legmagasabb árajánlatot.

Az árverést lezárják. “C“ ajánlattevő 15 000 Ft+licitlépcső (300 Ft) fizet a leütésért.

Az árverés során “A“ és “B“ ajánlattevő bármikor megadhatott volna egy nagyobb összeget titkos legmagasabb árajánlatként, hogy megszorítsa “C“ ajánlattevőt. Emellett újabb “D“, “E“ és “F“ ajánlattevők is további árajánlatokat tehettek volna, és ezzel még inkább növelhették volna a feszültséget az online árverésen.

 

A licitlépcső:

5 000 Ft - 30 000 Ft értékű árucikk esetén 300 Ft

30 001 Ft - 60 000 Ft értékű árucikk esetén 600 Ft

60 001 Ft - 100 000 Ft értékű árucikk esetén 900 Ft

100 001 Ft - 200 000 Ft értékű árucikk esetén 1 500 Ft

200 001 Ft és nagyobb  értékű árucikk esetén 2 500 Ft

 

Amennyiben e-mailben értesítést kapott a licitnyereményről, kérjük, az e-mailben küldött számlaszámra (Inform Média lapkiadó Kft., Szuperinfó Média Kft.) utalja át a licitösszeget! Amint megérkezett hozzánk ez az összeg, e-mailben küldjük Önnek a Tanúsítványt.

A Tanúsítvánnyal lehetősége van átvenni a terméket/szolgáltatást a termék eladójától személyes vagy telefonos egyeztetést követően.

 

web: fps webügynökség